ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας- Ομάδα Σαντορίνης

Για άλλη μια φορά στον “πρώτο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας” με τους χιλιάδες εργαζόμενους ερχόμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στους Δημοτικoύς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ο μοναδικός βρεφονηπιακός σταθμός που μπορεί να δεχθεί βρέφη για πρώτη φορά λειτούργησε το 2022.
Πιο συγκεκριμένα «Εδώ και ένα μήνα σχεδόν αναπληρώτρια καθηγήτρια αναγκάζεται να παίρνει στο σχολείο το 20 μηνών αγοράκι της, δεδομένου ότι κατάγεται από άλλη περιοχή της χώρας, ως εκ τούτου είναι μόνη της στο νησί χωρίς καμιά βοήθεια και επιπλέον δεν υπάρχει θέση στο βρεφονηπιακό σταθμό της Σαντορίνης. Έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στο σχολείο, στα διαλείμματα, στις εφημερίες, στον Σύλλογο Διδασκόντων ακόμα και την ώρα που παραδίδει μάθημα στα παιδιά του ΕΠΑΛ έχει στην αγκαλιά της και δίπλα της το παιδί της»
Δεν θα σταθούμε στην προκλητική απάντηση της γραμματέως της υφυπουργού Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου, που ύστερα από παρέμβαση των
βουλευτών του ΚΚΕ επικοινώνησε με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό και που «λίγο πολύ της είπε ότι παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι υπάλληλοι σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις».
– Απαιτούμε όμως να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καλυφθεί η ανάγκη ,και να αντιμετωπιστεί η ιδιαιτερότητα που υπάρχει στο νησί ,κατά την οποία αναπληρώτριες η και μόνιμες καθηγήτριες έρχονται με τα παιδιά τους τον μήνα Σεπτέμβριο στο νησί και βρίσκουν τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς γεμάτους .
– Απαιτούμε να εξασφαλίζεται για όλα τα παιδιά μέχρι την είσοδο τους στο σχολείο θέση σε προσχολική δομή δημόσια και δωρεάν.
-Απαιτούμε πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία.
-Απαιτούμε κτίρια σύγχρονα ,ασφαλή με τους αναγκαίους χώρους για παιχνίδι σίτιση ,την ξεκούραση των παιδιών
Scroll to Top