ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

“Να κατατεθούν τα έγγραφα της σύμβασης της «Fraport» με το Δημόσιο για τους πυροσβέστες

Την κατάθεση των εγγράφων της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με τη «Fraport» για τους πυροσβέστες ζητάει εκ νέου το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση αφορά επίσης τις άθλιες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες που εργάζονται στο αεροδρόμιο της «Fraport».

Παραθέτουμε την Επίκαιρη Ερώτηση:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας από το 2017 με Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων, Ερωτήσεις και Επερωτήσεις είχε ζητήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τα έγγραφα της σύμβασης με τη FRAPORT, που υπέγραψε η εταιρεία με το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησε στις αιτήσεις του ΚΚΕ.

Με τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, το Κομμουνιστικό Κόμμα επανήλθε με νέα Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται από “Υποχρέωση Εχεμύθειας”.

Αυτή η προκλητική απάντηση καταρρίπτει στην πράξη τις διακηρύξεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ περί διαφάνειας. Καμιά “Υποχρέωση Εχεμύθειας” δεν μπορεί να αφαιρεί το δικαίωμα του λαού, να έχει πλήρη γνώση των συμφωνιών που υπογράφουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και υποθηκεύουν για χρόνια την περιουσία του λαού μας σε μονοπωλιακούς ομίλους.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν οι άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, των πυροσβεστικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου της Σαντορίνης. Οι απαράδεκτες συνθήκες που επί 2,5 χρόνια αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας που επιδεικνύεται τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τη FRAPORT, για την προστασία της ζωής και της υγείας των πυροσβεστών.

Η λύση που δόθηκε για μετακόμιση των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έπειτα από Ερώτηση του ΚΚΕ, σε άλλη περιοχή του αεροδρομίου, δεν αποκαθιστά πλήρως τις συνθήκες εργασίας που επιβάλλεται να υπάρχουν. Η στέγαση των αναγκών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζεται να γίνεται σε χώρους κοντέινερ. Ταυτόχρονα οι μετατιθέμενοι πυροσβέστες στη Σαντορίνη επωμίζονται όλο το οικονομικό βάρος της διαβίωσής τους.

Με όλα τα παραπάνω καταδεικνύεται ότι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων, με τις ευλογίες και της κυβέρνησής σας, θυσιάζονται η Υγεία και η Ασφάλεια των πυροσβεστών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

  • Πότε η κυβέρνηση θα καταθέσει τα έγγραφα της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με τη FRAPORT Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας ΑΕ;
  • Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάρει άμεσα μέτρα για την ουσιαστική επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στο αεροδρόμιο της ΠΥ Σαντορίνης;».
Scroll to Top