ΚΟ ΚΚΕ Σαντορίνης: Οι Ναζί στην φυλακή

 

 

 

Τις επόμενες μέρες, μετά από 5,5 χρόνια και 450 δικαστικές συνεδριάσεις, θα ανακοινωθεί η  απόφαση της δίκης της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ήρθε η ώρα να γίνει πράξη ο πόθος κάθε δημοκράτη, κάθε απλού λαϊκού ανθρώπου, κάθε νέου  και νέας και προφανώς των θυμάτων της ναζιστικής βίας, της οικογένειας του Παύλου Φύσσα:  Να βρεθούν οι ναζιστές-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή με τις ανώτατες ποινές. Από όλη αυτήν την πολύχρονη δίκη, για την καθυστέρηση της οποίας υπάρχουν σοβαρές  κυβερνητικές ευθύνες, αναδείχτηκαν με αναμφισβήτητο τρόπο, τόσο από τους δεκάδες μάρτυρες  κατηγορίας όσο και από τα χιλιάδες έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά κ.λπ., η ναζιστική  ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ως κίνητρο της εγκληματικής δράσης της, αλλά και ο ίδιος ο  εγκληματικός χαρακτήρας της, καθώς και η ευθύνη της ηγεσίας της. Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή, ως  γνήσια ναζιστική οργάνωση, έχει στο DNA της, όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά, την  οργανωμένη και μαζική εγκληματική δράση, για την οποία προϋπόθεση είναι η τυφλή υπακοή  στον αρχηγό. Είναι αυτή η ιδεολογία που οπλίζει το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος  και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές. Αποδείχτηκε ότι είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες!

Tο αυγό του φιδιού επωάστηκε όχι μόνο στα ανατριχιαστικά ρατσιστικά πογκρόμ, τις επιθέσεις  εναντίον κομμουνιστών, αντιφασιστών, μεταναστών κ.ά αλλά και από την ανοχή που  απολάμβαναν οι φασίστες από τμήματα της εργοδοσίας, του κρατικού μηχανισμού ακόμα και  των κυβερνήσεων. Οι φασίστες αξιοποίησαν αντιδραστικά, “μαύρα” συνθήματα όπως “έξω τα  κόμματα”, “έξω τα συνδικάτα”. Μάλιστα ανέλαβαν να τα κάνουν και πράξη με οργανωμένες  δολοφονικές επιθέσεις όπως αποδεικνύει η επίθεση σε κομμουνιστές συνδικαλιστές  μεταλλεργάτες στο Πέραμα

Κανένας πλέον, μετά και από αυτή τη δίκη, δεν μπορεί να ισχυριστεί βάσιμα ότι δεν ξέρει τι  πραγματικά σημαίνει Χρυσή Αυγή, τι σημαίνει φασισμός, ρατσισμός και εθνικισμός. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει κανένας εφησυχασμός γιατί το καλύτερο θερμοκήπιο των  ναζιστικών οργανώσεων είναι ο αντικομμουνισμός και το κατασκεύασμα της θεωρίας των δύο  άκρων που είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ. Γιατί, ιδιαίτερα σε περιόδους, όπως αυτή που  διανύουμε, που αποκαλύπτονται όλο και πιο γλαφυρά τα αδιέξοδα του σημερινού συστήματος τόσο περισσότερο θα ανασύρονται τέτοια μαντρόσκυλα.

Η καλύτερη απάντηση στη Χρυσή Αυγή, σε όλους τους φασίστες, θα δοθεί από τον ίδιο το λαό και  τη νεολαία, με την απομόνωσή τους παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε  γειτονιά, πάνω απ’ όλα με τον αγώνα για την ανατροπή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού  συστήματος, που γεννάει και θρέφει τέτοια εκτρώματα!

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, όλο το σαντορινιό λαό στη  συγκέντρωση των σωματείων του νησιού στην πλατεία των Φηρών, την Τετάρτη  7/10 στις 12.00 για να φωνάξουμε τη δική μας ετυμηγορία:

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος,  τσάκισέ τον!»

5/10/2020

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη

Scroll to Top