Λαϊκή Συσπείρωση: Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, για τη Σχολική στέγη και την έλλειψη στέγης

Την  έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά με έγγραφο της  η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας,  προκειμένου να συζητηθούν θέματα τα οποία παραμένουν άλυτα και εγκυμονούν κινδύνους, δυσφημίζοντας ταυτόχρονα το νησί και την κοινωνία της Σαντορίνης. Τα θέματα αφορούν τη Σχολική στέγη καθώς έχουμε αύξηση του μαθητικού πληθυσμού αλλά και την έλλειψη στέγης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα. Η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει στο Δήμο Θήρας να προχωρήσει σε προκήρυξη ενδιαφέροντος για μίσθωση καταλυμάτων και ενδιαφερόμενα εστιατόρια προκειμένου να αντιμετωπιστεί και το θέμα της διατροφής βάσει κριτηρίων.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση:

 

Με το έγγραφό μας αυτό ζητάμε να μεριμνήσετε για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να συζητηθούν και ληφθούν αποφάσεις επί των παρακάτω θεμάτων , που έρχονται από παλαιότερα , παραμένουν άλυτα, εγκυμονούν κινδύνους και τέλος δυσφημίζουν το νησί και την κοινωνία του.

 

  • Σχολική στέγη. Η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις . Η προκήρυξη μιας σχετικής μελέτης για την καταγραφή των συνολικών αναγκών της σχολικής μας στέγης θα διευκόλυνε τα μέγιστα .

 

  • Η έλλειψη στέγης , τα ακριβά μισθώματα για τα βαλάντια των εκπαιδευτικών και γενικότερα δημοσίων υπαλλήλων στέκονται σοβαρά εμπόδια στην κάλυψη των κενών στα σχολεία και στην στελέχωση των εδώ υπηρεσιών . Οι κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη στέγης είναι τεράστιες και κανένα σχετικό μέτρο δεν έχει παρθεί , εκτός από το να « πετάνε το μπαλάκι» στους δήμους δηλαδή στις τοπικές κοινωνίες.

 

Προτείνουμε να προχωρήσει ο Δήμος σε προκήρυξη ενδιαφέροντος για μίσθωση καταλυμάτων και ενδιαφερόμενα εστιατόρια για τη συμβολή του δήμου και στη διατροφή βάσει κριτηρίων , δημοσίων υπαλλήλων γενικότερα.

 

Με την πεποίθηση ότι άμεσα θα απασχολήσουν τα παραπάνω το δημοτικό συμβούλιο ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Scroll to Top