ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

Μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις , φάνηκε πόσο ανοχύρωτη παραμένει η Σαντορίνη, όπως έχουμε τονίσει και παλαιότερα. Οι ζημιές που προκλήθηκαν , από τους πλημμυρισμένους δρόμους , είναι αρκετά σοβαρές. Ιδιοκτήτες κατοικιών, που συνδέονται με χωματόδρομους, λόγω της καταστροφής ,αδυνατούν να προσεγγίσουν το ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο.
Τραγική είναι και η κατάσταση που επικρατεί στο αγροτικό δίκτυο. Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις νεροποντές των προηγούμενων ημερών , δεν αποκαταστάθηκαν με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι απελπιστικά χειρότερη από την προηγούμενη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους αγρότες και τις ασχολίες της εποχής, κατ΄επέκταση.
Το βόρειο τμήμα του περιφερειακού δρόμου του αεροδρομίου, έχει ήδη αποκοπεί . Η κατάσταση σε αυτά τα σημεία είναι επικίνδυνη.

Η  ζημιά που προκλήθηκε από την ορμητικότητα των διερχόμενων νερών, έχει επιφέρει τεράστια ζημιά στον κάθετο δρόμο προς ΔΕΗ και στις γειτονικές προς αυτόν κατοικίες, στον παραλιακό δρόμο του Μονόλιθου αλλά και στο εργοστάσιο ΣΑΝΤΟ της ΕΓΣΘΠ.
Οι ευθύνες των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Μεταφορών και Συγκοινωνιών, Περιφέρειας και Δήμου είναι μεγάλες .

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το πώς αντιμετωπίζουν τις επικίνδυνες αυτές καταστάσεις που αφορούν ζωές και περιουσίες λαικών οικογενειών.
Η Λαική Συσπείρωση πιστεύει ότι έργα που  αφορούν στην αντιπλημμυρική,  αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση των νησιών μας, με ότι κόστος και αν απαιτείται, επιβάλλεται να μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα.

Κονδύλια  για την κατασκευή και προστασία έργων μεγάλων ομίλων και δη τουριστικών, πάντα υπάρχουν.
Κονδύλια για έργα προστασίας της ζωής του λαού και της περιουσίας του δεν υπάρχουν.

Ήλθε η ώρα που ο κάθε Σαντορινιός και Θηρασιώτης , καλείται να βγάλει συμπεράσματα και με αυτά να οδηγηθεί  στην κάλπη ,το Μάη για να ψηφίσει.
Η Λαική Συσπείρωση ήταν  είναι και θα παραμείνει στο πλευρό των λαικών νοικοκυριών.

Σας καλούμε να συμπορευτείτε  μαζί μας για να κάνουμε μαζί την διαφορά στις επόμενες Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές και  Ευρωεκλογές
ΚΚΕ  ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΝΤΟΥ”.

Scroll to Top