ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ: Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΠΛΕΥΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΥΧΑΔΑ

 

 

“Οι μάσκες έπεσαν !…

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, στις 29/10/2019 στην ώρα της ενημέρωσης, τέθηκε από τη Μαρία Αργυρού, επικεφαλής της ΛΑΙΚΉΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, το μέγα ζήτημα της ανέγερσης μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, στο νότιο τμήμα της Σαντορίνης, στην περιοχή του μοναδικού τοπίου της Βλυχάδας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μέχρι πρότινος ήταν απαγορευμένη η προσέγγιση οποιουδήποτε στην περιοχή αυτή. Τώρα έφυγαν τα περιφράγματα, περιορίστηκαν οι μπράβοι και εκτίθενται σε κοινή θέα τα αυθαίρετα οικοδομήματα!

Και δεν γνωρίζουμε τι ακολουθεί.

Στην ερώτηση «Ποια είναι η θέση της σημερινής δημοτικής αρχής και γενικότερα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, μπροστά σε αυτή την ανελέητη κατάσταση της κατασκευής μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, με συνέπεια το χτύπημα και τη σταδιακή εξαφάνιση των μικρών επιχειρήσεων αλλά προπάντων της ανεπανόρθωτης αλλοίωσης του φυσικού τοπίου», ο Δήμαρχος δήλωσε με έμφαση ότι η δημοτική αρχή θα είναι δίπλα στους νόμιμους και θα πατάξει την αυθαιρεσία.

Η σημερινή κυβέρνηση στα βήματα της προηγούμενης, δίνουν «γη και ύδωρ» στους επενδυτές και με τις διαδικασίες fast track, εκδίδονται «νόμιμες» οικοδομικές άδειες από διάφορες υπηρεσίες εκτός νησιού, χωρίς να σέβονται το περιβάλλον και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την άποψη της τοπικής κοινωνίας, όπως το πρόσφατο παράδειγμα της Μυκόνου.

Η κατάσταση στη Βλυχάδα σε ποια κατηγορία ανήκει : στη νόμιμη ή στη «νόμιμη»;

Πιο απλά, με τον τρόπο αυτό, πολύ σύντομα θα οικοδομηθεί όλη η καλντέρα της Σαντορίνης με «νόμιμες» άδειες και θα μετατραπεί σε τουριστικά χωριά.

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο προσωπικά:

Θα επικροτήσει το γεγονός αυτό και θα σταθεί πρόθυμος βοηθός όλων αυτών των επενδυτών; Δεν θα προβληματιστεί για την τύχη αυτού του ευλογημένου τόπου, για την προστασία του μοναδικού φυσικού κάλλους αλλά και για την προοπτική όλων των μικροεπαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται γύρω από τον τουρισμό;

Θα μείνει απαθής;

Όταν βρισκόταν στη θέση της αντιπολίτευσης, αλλά και πριν από λίγο καιρό, ο σημερινός Δήμαρχος δήλωνε ότι ήταν αντίθετος με την εγκατάσταση μεγάλων τουριστικών μονάδων στο νησί.

Σήμερα τι άλλαξε και δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα το αντίθετο;

Να μην ξεχνάμε ότι πολύ πρόσφατα, δημοσίευμα του ΣΕΒ υποστήριζε πως οι πολλές μικρές επιχειρήσεις «είναι η φτώχεια των εθνών» ακολουθώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση που σε όλα τα σχετικά ντοκουμέντα της κάνει λόγο για «ανάγκη περιορισμού του μεγάλου αριθμού των μικρών επιχειρήσεων».

Αυτά υποστηρίζει και υπηρετεί η σημερινή δημοτική αρχή?

Στην πρόσφατη παρουσίαση του σχεδίου διαχείρισης τουριστικού προορισμού για τη Σαντορίνη, ανάμεσα στις άλλες στρατηγικές προτεραιότητες που προτάθηκαν, είναι η διατήρηση της ποιότητας του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος της Σαντορίνης και η ενίσχυση της ταυτότητά της.

Με αυτές τις αντιλήψεις θα διατηρηθεί η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και θα ενισχυθεί η ταυτότητα του νησιού?

Καλό είναι να προβληματιστούμε και αντιδράσουμε όλοι.

Και προπάντων να βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα.

Ποιοι αποδέχονται με προθυμία ή και ευνοούν σχέδια που θα οδηγήσουν στην αλλοίωση της μοναδικότητας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Σαντορίνης και των κατοίκων της.

Ποιοι παλεύουν με επιμονή και συνέπεια στην κατεύθυνση της διατήρησης του φυσικού τοπίου της Σαντορίνης;

Ποιοι αγωνίζονται για τη στήριξη και όχι την εξαφάνιση των μικροεπαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων που έχτισαν πέτρα – πέτρα σε δύσκολους καιρούς αυτό το τουριστικό θαύμα!

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει διαλέξει πλευρά.

Αγωνίζεται και θα συνεχίσει ακούραστα ενάντια σε όσους ασελγούν πάνω στο σώμα της Σαντορίνης και επιβουλεύονται το μέλλον των κατοίκων της!

Σε αυτό τον αγώνα, καλούμε σε συστράτευση τους μικρούς επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Σαντορίνης και της Θηρασιάς”.

Scroll to Top