Ειδικά και κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο Αιγαίο προτείνει το ΚΚΕ

Τη λήψη ειδικών και κατεπείγοντων μέτρων τώρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού στα μικρά νησιά του Αιγαίου, ζητά με ανακοίνωσή της η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ. Αναλυτικά, αναφέρει:

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει επειγόντως ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση πρέπει να καλύψει τα μεγάλα κενά που υπάρχουν και να στελεχώσει τα ιατρεία και Κέντρα Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην ανάγκη να υποχρεώσει ιδιώτες γιατρούς, πνευμονολόγους και παθολόγους, να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες, για όσο διάστημα χρειαστεί, εξασφαλίζοντας τη διαμονή τους και καλύπτοντας το κόστος.

Να εφοδιάσει αμέσως με τα κατάλληλα και σε επαρκή ποσότητα, προστατευτικά μέσα -όπως, μάσκες, γάντια, φόρμες, αντισηπτικά- για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να εξασφαλίσει τη δωρεάν τροφοδοσία των κατοίκων.

Να αποστείλει επαρκή αριθμό διαγνωστικών τεστ.

Να εξασφαλίσει ειδικές γραμμές επικοινωνίας στον ΕΟΔΥ στις οποίες θα απευθύνονται οι γιατροί των μικρών νησιών.

Να ορίσει νοσοκομείο αναφοράς και να εξασφαλίσει την αερομεταφορά των διαγνωστικών τεστ από τα μικρά νησιά προς το νοσοκομείο, καθώς και την αεροδιακομιδή των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία.

Να εξασφαλίσει τον ιατρικό έλεγχο των επισκεπτών που φτάνουν στα νησιά.

Να προχωρήσει σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων ώστε να εξασφαλίσουν την αναγκαία πρόληψη για τους κατοίκους και το προσωπικό τους».

Scroll to Top